söndag 6 september 2009

Älgarna och jag demonstrerar...


På väg hem efter E10 i eftermiddag ser jag en klargul liten skylt vid vägen i jämnhöjd med Räktjärv. Älgjakt pågår. Vah, är det för svammel?! Jag är själv inblandad i makens älgjakt, men nog kan väl älgjägarna hålla till i skogen och inte invid en så starkt trafikerad väg som den här. Eller är det så att man får befara att få en kula i hu´vet ? Varför kan inte älgjakten vara något normalt återkommande varje höst - varför måste det vara sånt jäkla ståhej ?! Jag hörde en man vid ett teatermöte uttala att han tyckte alla Norrbottensteaternas förställningar skulle ställas in under älgjakten ... Vem i sällskapet tror ni gick i taket först ?

2 kommentarer:

Catarina sa...

Ha ha... Älgjakten är typ helig där uppe. Konstigt att inte fler brott begås då, eftersom alla (manliga och säkert några kvinnliga) poliser är lediga för att delta. Men buset kanske också är ute och jagar älg??

anneli sa...

Här finns överhuvudtaget inga poliser bortsett från någon helg emellanåt .. och då håller sig alla i skinnet ... de kan ju fixa och trixa på vardagarna...