onsdag 11 augusti 2010

Damer på tjejträff

På begäran återger jag här delar av ett kåseri skrivet 920418. Under år 1992 var jag kåsör i NSD:s lördagsbilaga:

Vad gör damer på damträff? Äter soppa kokad på en spik? Ack nej soppa kokad på potatis, broccoli och purjolök. Det känns franskt på något sätt, inte för att jag varit i Frankrike, men ...gott med rödvin till.
Soppan är varm och snart är alla sex damerna varma och röda i nyllet, ytterdörren åker upp och vädringsluckorna öppnas med en sådan frenesi, att gardinerna nästan ramlar ned...Det måste ju vara soppan för vad kan det annars vara? Ett par stycken som glatt berättar om sin fjälltur, låtsas som om det är fjälluften som gjort det hela, men de kom ju hem från fjällen för fyra dagar se'n... Vad pratar damer på på damträff? Det var ju det här med den härliga fjällturen, men det är lite svårt att intresserat lyssna till den berättelsen eftersom man är så avundsjuk över att inte kunna åka med själv, så det orkar övriga fyra damer inte lyssna på så länge. Nej i stället dryftar damerna mögligt hårt bröd, maskar i mjölpåsar och fiberhavregrynspåsar osv osv Ämnet är outtömligt för dem som varit med om eländet. Sen börjar damerna fundera över om det ska bli dansafton på skärtorsdag eller påsklördag -Jobbar, jobbar inte, damerna räknar på sina Kalevalafingrar. Skärtorsdag ser ut att bli bäst. Männen skall kanske få vara med, om de "sköter sig". Sen blir det kaffe med morotskaka och då diskuterar damerna receptet en stund, om det är philadelfiaost eller kesella på. Är kakan möjligen hälsosammare än andra kakor. Den av damerna som oftast är den som fortast blir trött blir så också ikväll och damerna plockar fram almanackorna och bestämmer ny tid för damträff i maj och trött dam traskar hemåt i kvällen.

Jag kom ihåg fel tjejer - gardinerna ramlade inte ned, utan höll på att göra det, som ni ser.
Tack för senast "damerna"! För andra som evt läser detta kan jag berätta att vi håller på med liknande "äventyr" fortfarande, efter drygt 18 år .. och nu har vi också varit i Frankrike!

Inga kommentarer: